Vesti

Servisiranje u Specijalnoj bolnici Dr. Vaso Ćuković u mestu Risan

Krajem meseca aprila 2011 dobili smo poziv da servisiramo centralnu sterilizaciju u Specijalnoj bolnici Dr. Vaso Cukovic u mestu Risan, Crna Gora.

Nakon dogovora sa upravom bolnice izasli smo na teren, defektovali kvarove i predlozili moguce resenje.

Servisirani sterilizatori su domaceg proizvodjaca medicinske opreme Sutjeska. Na prvi pogled se moglo uociti da je unutrasnjost samog sterilizatora prilicno zapustena i sa znakovima loseg odrzavanja. Takvo stanje sterilizatora nije prihvatljivo. Moralo se zameniti, ocistiti i dovesti u prethodno stanje vecina delova sterilizatora.

Tako da su kod oba sterilizatora promenjeni elementi u elektricnoj kutiji i postavljeni tako da su lako dostupni za odrzavanje u buducnosti. Promenjena je celokupna cevna instalacija i ugradjene su cevi od nerdjajuceg celika.
Izvrsena je provera ispravnosti, bazdarenje i zamena svih manometara, manuvakumetara, presostata i klipnih ventila po potrebi. Proverene su komore i generatori pare sa grejacima za koje se ispostavilo da su u zadovoljavajucem stanju. Postavljeni su novi baktericidni filteri i gume za dihtovanje vrata.

Izvrseni su testovi ispravnosti sterilizacionog postupka i sterilizatori su predati na dalje koriscenje korisniku.